fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
virag

Podujatia v roku 2007

    V súčinnosti s Hokejovým klubom Hurricanes Komárno sme organizovali benefičnú akciu: ”Hokejom pre deti”. Na tomto hokejovom turnaji nastúpili 3 družstvá. Hokejisti z Komárna hrali opäť pod vedením Tibora Horjána. V mužstve Šport V.I.P. Bratislava hrali také osobnosti, ako Miloš Mečíř, Jozef Lohyňa, Ľubo Roman a komárňanskí sportovci Juraj Tarr, Michal Riszdorfer a Richard Riszdorfer. Tretím družstvom bol team HC Kramáre. V radoch tohto mužstva nastúpili lekári bratislavskej nemocnice. Diváci napriek zimnému počasiu mohli vidieť skvelý hokej. V prestávkach vystúpili na ľadovú plochu krasokorčuliarky z Tatabánye, ich predstavenie vyvolalo obrovský potlesk. Počas tejto akcie sa vyzbieralo z dobrovoľných stupeniek a z darov hokejistov spolu 19.000 Sk. Aj vďaka pozbieraným peniazom Fond Doroty Kanthovej mohol odovzdať chorému Adamkovi Sátekovi peňažný dar vo výške 25.000 Sk.

    Dňa 13. apríla 2007 v súčinnosti s Ligou proti rakovine organizoval fond „Deň narcicov”. Dobrovoľníci vyzbrojení logom Fondu Doroty Kanthovej, rozdávali žlté narcisy, najmä svojim pedagógom, spolužiakom, žiaci vyšších ročníkov na uliciach miest a obcí. Kvetinárstvo Florist Tímea Salón nám darovalo jednu veľkú krabicu plnú kytičkami umelých kvetov. Žiaci upriamili pozornosť na to, že počet postihnutých rakovinou a najmä v našom regióne aj počet detí postihnutých rakovinou z roka na rok rastie, a narcisy im dávajú nádej, že sa uzdravia a zároveň zbierali dobrovoľné finančné príspevky. Sme toho názoru, že aj na základe našej výzvy sa zvýšil počet tých, ktorí vyjadrili solidaritu s rakovinou postihnutými a boli radi, že mohli pomôcť chorým deťom. Žiaci rozdali vyše 4500 narcisov a vyzbierali celkom 65.020 Sk. Najaktívnejšími boli žiaci Gymnázia Hansa Selyeho, J. Ľ. Šuleka, žiaci ZŠ a MŠ v Číčove, ZŠ v Zemianskej Olči, ZŠ Ulica Eötvösa, Ulica práce, Ulica Komenského v Komárne a ďalší.

    8. júna 2007 v súčinnosti s Centrom voľného času a Mestským kultúrnym strediskom v Komárne už šiestykrát sme organizovali kultúrno- spoločenské podujatie „Deti deťom”. V programe vystúpilo vyše 228 žiakov materských, základných stredných škôl okresu. Program zahájili škôlkári MŠ Ulica Eötvösa, deti zo Združenia mentálne postihnutej mládeže si zatancovali tanec, nechýbali tanečné vystúpenia – moderné tance (Gymnázium Ľ.J. Šuleka, ZŠ Ulica Eötvösa, ZŠ Ulica mieru, ZŠ Ulica práce). Ďalší spevom obohatili program (ZŠ Ulica Komenského, Gymnázium H. Selyeho). Žiaci ZŠ Dulovce si zaslúžili potlesk za gymnastické vystúpenie. Z dobrovoľného vstupného sa podarilo vyzbierať 11.900 Sk. Na konci programu Mária Kanthová odozdala rodinám chorých detí peňažné dary.

    V decembri v súčinnosti so Základnou umeleckou školou a Mestským kultúrnym strediskom Komárno už šiestykrát sme organizovali Benefičný vianočný večer. V sále vládla atmosféra naplnená dobrosrdečnosťou, láskou a ochotou pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. V programe vystúpili žiaci hudobného odboru; na klavíry zahral Zoltán Benkó a na husliach zahral Tibor Bertók. Po ich vystúpení Mária Kanthová odovzdala peňažný dar vo výške 100.000 Sk Detskej onlogickej klinike v Bratislave. Potom 5 deti z organizácie Plamienok dostali od Fondu Doroty Kanthovej darčeky v hodnote 60.000 Sk. Nakonci ďalších 15 deti prevzali peňažné dari vo výške spolu 100.000 Sk. V ďalšej časti dobročinného večierku vystúpili tanečnice, ktoré pripravili učiteľky Andrea Hodek a Éva Berecz. V druhej časti programu lekár Ondrej Čižmár prevzal 2 masážne postele Ceragem, ktoré budú môcť používať choré deti liečené v Bratislave na Detskej onlogickej klinike. Na záver Mária Kanthová poďakovala všetkým účatníkom za krásny zážitok. Z dobrovoľného vstupného sa vyzbieralo 40.100 Sk pre Fond Doroty Kanthovej.

    << späť





slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb