fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Rendezvények 2007-ben

    Kantha Dóra Alapítvány a Hurricanes Komárno jégkorongklubbal közösen szervezte meg a "Hokival a gyermekekért" elnevezésű jótékonysági rendezvényt. Ezen a jégkorongtornán három csapat mérte össze az erejét. A hazai komáromi hokisok Horján Tibor vezetése alatt léptek pályára. A Sport V.I.P. Bratislava csapatában pályára lépett többek között Miloš Mečíř, Jozef Lohyňa, źubo Roman és hagyományosan a komáromi sportélet nagyjai is, mint Tarr György, Riszdorfer Mihály és Richárd. A harmadik csapat a pozsonyi HC Kramáre együttese volt soraiban a pozsonyi kórház orvosaival. A lelkes nézősereg remek mérkőzéseket láthatott, a szünetekben jégre léptek a tatabányai Jégvarázs műkorcsolyázó lányai, s előadásukkal hatalmas sikert arattak. A rendezvény során a hokisok illetve a nézők adományaiból összesen 19.000 Sk gyűlt össze. A Kantha Dóra Alapítvány ezen adományoknak is köszönhetően 25.000 Sk-val tudta támogatni a Bátorkeszi-i Sátek Ádámka gyógyulását.

    A Civilizációs Betegségekben Szenvendők Szervezete az éves közgyűlésen gyűjtést rendezett a rákbeteg gyermekek megsegítésére. Az így összegyűlt 8.060 Sk-t a Kantha Dóra Alapítványnak ajándékozták.

    2007. április 13-án a Rákellenes Ligával közösen immár hatodik alkalommal szervezte meg a Kantha Dóra Alapítvány Nárciszok napját. Florist Tímea virágüzlet egy nagy doboz kis műnárciszt ajándékozott az alapítványnak, melyeket ismét alap- és középiskolások osztogattak Komáromban és környék falvaiban. Ismét felhívták a közvélemény figyelmét a rák elleni harc fontosságára. A nyilvános gyűjtés bevétele 65.020 Sk volt. A legszorgalmasabbak a Nemesócsai Alapiskola, az Eötvös Utcai Alapiskola, a Csicsói Alapiskola, a Selye János Gimnázium, a L. J. Šulek Gymnázium, a Komenský Utcai Alapiskola és a Munka Utcai Alapiskola diákjai voltak.

    Kantha Dóra Alapítvány a komáromi Szabadidőközponttal és a VMK-val közösen június 8-án rendezte meg gyermeknap alkalmából a "Gyermekek a gyermekekért" elnevezésű kultúrműsort. A programban összesen 228 fellépő szerepelt a járás alap- és középiskoláiból. A jótékonysági belépőkből 11.900 Sk gyűlt össze. A program csúcspontjaként Kantha Mária adott át pénzadományokat a beteg gyermekek családjainak.

    December 10-én immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Karácsonyi jótékonysági koncert a Kantha Dóra Alapítvány, a komáromi Művészeti Alapiskola és a VMK szervezésében. A hangverseny első részében a zenetagozatos diákok kapták a főszerepet, fellépett az iskola vonós kamarazenekara, valamint Benkó Zoltán és Bertók Tibor. A fiatal zenészek játéka után Kantha Mária az alapítvány nevében átadta az ajándékokat, elsősorban a Pozsonyi Egyetemi Kórház Gyermek Onkológiai Klinikáján kezelt kis betegeknek, 100.000 Sk összértékben. A Lángocska szervezeten belül kezelt 5 gyermek 60.000 Sk-s ajándékot kapott és további 15 kisgyermek 100.000 koronát. Az este további részében táncosok szórakoztatták a közönséget. Hodek Andrea és Berecz Éva növendékei mutatták meg tudásukat. A második felvonást követően Ondrej Čižmár, a Gyermek Onkológiai Klinika onkológusa vette át a Ceragem masszázságyakat, melyeket ezentúl a beteg gyermekek használhanak majd. A műsor befejező részében a Művészeti Alapiskola tanárai kápráztatták el a nagyérdeműt csodálatos játékukkal és énekükkel. A nézők adományaiból ezen a jótékonysági rendezvényen 40.100 Sk gyűlt össze.



    << vissza




slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb