fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Rendezvények 2002-ben

    Március elején az alapítvány ismertető anyagokat küldött szét a Komáromi járás alap- és középiskoláiba azzal a felhívással, hogy az iskolák diákjai, szüleik, tanáraik kapcsolódjanak be a rák elleni harcba. A megelező és nevelő célzatú rendezvénybe "A nárciszok napja" néven sok-sok diák és több száz felnőtt kapcsolódott be. A legaktívabbak a Komensky Utcai Alapiskola, a Selye János Gimnázium, a pozsonyi Drien Utcai Alapiskola és a Keszegfalvi Alapiskola diákjai voltak. Rajtuk kívül a rendezvénybe bekapcsolódtak a Marcelházi Alapiskola, a komáromi Kereskedelmi Akadémia diákjai is. A Nárciszok napján összesen 19 490 Sk értékű adományhoz jutott az alapítvány.

    Nyár elején az alapítány közösen a Komáromi Szabadidőközponttal rendezte meg "Gyermekek a gyermekekért" kulturális-szórakoztató rendezvényt. A rendezvény nagyon sikeres volt, ugyanis a komáromi Amfiteátrum színpadán összesen 263 résztvevő lépett fel - a komáromi óvodások, alap- és középiskolások, valamint egy győri általános iskola diákjai is felléptek. Szívet melengető élmény volt, ahogy az egészséges és a mentális fogyatékkal élő gyerekek előadták műsorukat, s a jótékonysági belépőkből összegyűlt 17 050 Sk-val a rákbeteg gyermektársaikat segíthették. Az alapítvány ezen rendezvényen 100 000 Sk értékű tárgyi ajándékot adott át a pozsonyi Gyermekkórház Onkológiai részlegének, továbbá 9 rákbeteg gyermeknek ajándékozott játékokat, könyveket és pénzadományokat összesen 68 550 Sk értékben.

    A Lévai járás Farná községében július végén kezdődött egy hegyikerékpár-verseny, melyet a helyi turisztikai és kerékpár klub szervezett. A „FARNÁ XC o pohár 2002“ verseny mottója a következő volt: "Sporttal támogassuk a rákbeteg gyermekeket." A szervezők a nevezési díjakból és a jótékonysági belépőkből 11 145 Sk adományt nyújtottak át az alapítványnak.

    Szeptember elején az Eötvös Utcai Óvoda, a komáromi Óvodabarátok Szövetsége és Kantha Dóra Alapítvány közösen rendezték meg az Első Komáromi Futballmaratont, amelynek jelszava: "Sporttal támogassuk a rákbeteg gyermekeket" volt. A rendezvény iránt óriási érdeklődés volt , így a futballmaraton este 10 óráig tartott. Ötfős csapatok játszottak egymás ellen, amelyek szünet nélkül 37 mérkőzést játszottak le. 370 résztvevő kapcsolódot be: óvodások, kisiskolások, középiskolások és egyetemisták. A sportcsarnokban több, mint 400 sportrajongó buzdította a játékosokat. Az alapítvány bevétele 10 850 Sk volt.

    Novemberben a Dunamenti Múzeum nagytermében a Borostyán együttes jótékonysági koncertjére került sor. A nézők által adományozott jótékonysági belépőkből összesen 11 400 Sk került az alapítványhoz.

    A Komáromi Művészeti Alapiskola és Kantha Dóra Alapítvány közösen rendezte meg az I. karácsonyi jótékonysági koncertet, amelyen a művészeti alapiskola diákjai és tanárai, illetve a Comorra kamarazenekar léptek fel. Az alapítvány bevétele az adományokból 25 100 Sk volt, melyet a pozsonyi Gyermekkórház mellett működő alapiskolának ajándékozott az ott folyó munka javításának céljából. A koncerten további 15 gyermeknek adott át az alapítvány karácsonyi ajándékot illetve pénzbeli hozzájárulást összesen 81 950 Sk értékben. A Karácsony az év legszebb ünnepe. A átadott ajándékokkal segíteni szerettünk volna a rákbeteg gyermekek gyógyulásában, illetve részben hozzájárulni a családok magas gyógykezelési kiadásaihoz, melyek a kemoterápia káros mellékhatásait tüntetik el.



    << vissza




slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb