fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Hírek, információk


Dórika öröksége - cikk a Kantha Dóra Alapítványról

  2019. decemberében részletes cikk jelent meg a Kantha Dóra Alapítványról az Új Szó napilapban illetve a www.ujszo.com hírportálon. A Dórika öröksége című írás a Kantha Dóra Alapítványt az elmúlt, közel húsz évben végzett tevékenységéről szól. Az alapítvány ez idő alatt sok-sok nagybeteg gyermeknek és azok családjának segített átvészelni a legnehezebb napokat, hónapokat és adott erőt a rákellenes küzdelemben.

  Urbán Klára cikkét erre a linkre kattintva olvashatja el. »Jótékonysági Kantha Dóra emlékest

  A Jótékonysági Kantha Dóra emlékest 2019. április 15-én, hétfőn került megrendezésre az észak-komáromi Városi Művelődési Központban. A rendezvény ismét nagyon sikeres volt, a nézőközönség remek művészi előadásokat láthatott illetve hallhatott.
  Az emlékest elején Kantha Mária, a Kantha Dóra Alapítvány ügyvezetőnője köszöntötte a jelenlévőket. Röviden visszaemlékezett Dórika történetére és az alapítvány küldetésére, amely a beteg gyermekek megsegítésére alakult. Kantha Dórika az idén áprilisban töltötte volna be 30. életévét.
  A rendezvény védnökei Mgr. Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, és prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD., szociológus, egyetemi professzor, Szlovákia egykori kormányfője.

  A műsor első részében a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola Impression tánccsoportja lépett fel Tárnok Chudá Fatima tanító néni Harc az Olümposzért elnevezésű koreográfiájával. Utánuk Procházka Péter előadása következett, Péter zongorán kísérve énekelte el a The Beatles: Let it be című dalát és Kérlek című saját szerzeményét.
  A program középső harmadát Kalmár Zsuzsa zongorajátéka nyitotta meg. A művészeti alapiskola tanító nénije Christian Sinding: Tavaszi zsongás és Roggero Leoncavallo: Mattinata című szerzeményét adta elő. Utána Bertók Tibor hegedű-virtuóz játékát csodálhatta a közönség. Tibor Pablo de Sarasate: Introduction and Tarantella és Johann Sebastian Bach/Charles Gounod: Ave Maria című klasszikusát játszotta el, Kalmár Zsuzsa zongorakíséretében. A műsor rövid szünetében a beteg gyermekeké volt a főszerep. Az alapítvány 10 gyermeket hívott meg a rendezvényre, közülük hatan tudnak megjelenni és átvenni az alapítvány képviselőitől a számukra készített ajándékcsomagot. Emellett a Kantha Dóra Alapítvány a Bátor Tábor Alapítványnak és a Pozsonyi Gyermekkórház Hematológia és Onkológia Klinikájának is anyagi támogatást adott át a jótékonysági emlékest alatt.

  Az ajándékok átadását követően a Komáromi Művészeti Alapiskola pedagógusaiból alakult gitárkvartett lépett a színpadra, Ozsvald Dávid - Moncz Miklós - Tóth Marián - Gerencséri Viktor összeállításban. A gitárkvartett Michael Jackson: Billie Jean és Vaya con dios: Nah neh nah című slágerét dolgozta fel. Utánuk a Komáromi Művészeti Alapiskola alapiskolás és továbbképzős diákjai léptek fel, akik Petra Pavlovičová tanító néni Az első lélegzetvétel után című tánckreációját adták elő. A középső rész zárásaként a Komáromi Művészeti Alapiskola zenekara játszotta el az Iron Maiden: Fear of the Dark és Michael Jackson: Smooth Criminal című számát.
  Az este utolsó részében Vadkerti Imre és Zsapka Attila éneke varázsolta el a közönséget. A műsor zárásaként Kantha Mária minden résztvevőnek megköszönte, hogy jelenlétével emelte az est fényét. Az ügyvezetőnő hozzátette, hogy a Kantha Dóra Alapítvány 2002-es alapítása óta összesen 327.000 euró adományt gyűjtött össze és fordított a beteg gyermekek megsegítésére.
  A tetszés szerinti belépőből a Jótékonysági Kantha Dóra emlékest alatt összesen 1691,50 euró adomány gyűlt össze. Ezt az összeget is természetesen a beteg gyermekek és családjuk megsegítésére fordítja majd az alapítvány.

  A jótékonysági emlékest alatt a Sjáli Consulting (www.sjali.com) vendégül látta a nézőközönséget és a fellépőket egy csésze finom Sjáli kávéra, emellett az érdeklődök csomagolt Sjáli kávét is vásárolhattak. A emlékest alatt értékesített csomagolt kávéból befolyó bevételt teljes egészében a rákbeteg és súlyos egészségkárosult gyermekek támogatására ajánlotta fel a Sjáli Consulting. Ezúton is köszönjük.

  Galéria a Jótékonysági Kantha Dóra emlékestről - Nagy Tivadar felvételei

  Köszönet a Kantha Dóra Alapítványnak (Nagy-Miskó Ildikó cikke a Magyar7-ben, 2019. április 24.)


  A rendezvény hivatalos meghívóját itt tekintheti meg (nagyobb méretben, jobb felbontásban).

  A KomaromOnline.sk portál meghívója a Jótékonysági Kantha Dóra emlékestre.

  Nagy-Miskó Ildikó a Ma7 (a hetilap és az internetes oldal részére) készített egy beharangozó cikket a Kantha Dóra emlékestről.

  A Szlovák Televízió (RTVS) 2019. március 27-i Magyar Magazin műsora - Kiss Réka, Pézman Enikő és Pézman Zoltán riportja: Jónak lenni jó: a KANTHA DÓRA ALAPÍTVÁNYRÓL (a riport 02:56-tól látható).

  Kiértékelés a Jótékonysági Kantha Dóra emlékesten történt adománygyűjtéséről (szlovák nyelven)

  A Komáromi Járási Hivatal határozata az adománygyűjtéséről a Jótékonysági Kantha Dóra emlékesten (szlovák nyelven)A Kantha Dóra Alapítvány 2018-ban is támogatta a beteg gyermekeket

  A Kantha Dóra Alapítvány a 2018-as évben is aktívan támogatta a beteg gyermekek gyógyulását, elsősorban anyagi támogatások és tárgyi ajándékok formájában. Júniusban 300 eurót és ajándékcsomagot küldött Csicsó Piroskának a pozsonyi gyermekonkológiára, majd Izsa községgel közösen adománygyűjtést szervezett. ... Az ott összegyűlt 1300 eurót és egy ajándékcsomagot szeptember elején adta át Csicsó Piroskának és családjának. A nyár elején Kantha Mária, a Kantha Dóra Alapítvány ügyvezetője, kapcsolatba lépett Kunyik Szilviával, akinek kislánya már 2014 óta harcol a leukémiával. A kis Kunyik Dórika nagy álma volt elutazni a párizsi Disneyland-be. Ez 2018 nyarán sikerült is neki, többek között az alapítvány 500 eurós adományának is köszönhetően elutazhatott édesanyjával Párizsba. Szintén 2018. nyarán a párkányi Gulyás Matyikának ajándékozott ajándékcsomagot és 300 eurót a Kantha Dóra Alapítvány. ... Néhány héttel később érkezett a hír, hogy a 7 éves Szenczi Kingánál leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. Az alapítvány 300 euróval segítette a marcelházi kislány gyógyulását és a kezelések, utazások költségeinek fedezését. A nagymegyeri 14 éves Cseh Tamás családjának is 300 euró értékű pénzadományt utalt át az alapítvány. Tamás is hosszú ideje küzd a szervezetét megtámadó rák ellen, ezúton is kívánjuk neki a mihamarabbi felépülést. A lakszakállasi 13 éves J. Jázminnál is leukémiát diagnosztizáltak az orvosok, az ő gyógyulását is 300 eurós adománnyal támogatta a Kantha Dóra Alapítvány. ... 2018. októberében a vágfarkasdi másfél éves Erdélyi Eszterke családja vette fel a kapcsolatot az alapítvánnyal. A kislány életét csak a Linz gyermekszívsebészeti osztályán tervezett műtét menthette meg, így az alapítvány 300 eurót ajándékozott Eszterkének a műtét és az utazás költségeinek részleges fedezésére. Az öt és fél éves Vydra Józsikánál pár nappal karácsony előtt diagnosztizálták a leukémiát. A Kantha Dóra Alapítvány 200 eurót ajándékozott neki. Szintén 200 eurós anyagi támogatást juttatott az alapítvány a komáromi 14 éves Herdics Karcsikának és a kétéves Balko Doriannak. Karcsikát is a pozsonyi gyermekonkológián kezelik, míg Doriannál nemrég állapították meg az orvosok a leukémiát. Ezúton is gyors felépülést kívánunk nekik.A komáromi Procházka Péter története


Korábbi események
slovak

magyar

englishCreated by SWINGdesign & KWeb