fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Hokival a gyermekekért  Egy újabb jótékonysági rendezvény helyszíne volt a komáromi, Erzsébet-szigeti műjégpálya. Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, most is a lelkes komáromi jégkorongozók társultak a Kantha Dóra Alapítvánnyal, a legnemesebb cél érdekében: segíteni a rákbeteg gyermekeken. Horján Tibor, a HK Hurricanes fáradhatatlan vezetője most is magára vállalta a szervezőmunka oroszlánrészét. A tavalyi tornával szemben, most négy csapat vett részt a küzdelmekben. A pozsonyi HC Kramáre, a Sport V.I.P. és a hazai HK Hurricanes mellett, a morvaországi HC Kojetín kapcsolódott be a „Hokival a gyermekekért" jótékonysági akcióba. A torna teljes bevételét a Kantha Dóra Alapítvány két komáromi kisfiú megsegítésére ajánlotta fel, Prohászka Péternek és Csillag Ferencnek. Mindkét fiúnál csontrákot állapítottak meg, Péternek közben amputálták az egyik lábát, Ferenc pedig éppen egy Prágában elvégezendő műtét előtt áll. A pozsonyi orvosok csapatának éppen Prohászka Péter volt a leglelkesebb szurkolója.
  Amint az később kiderült, azok játékukkal és eredményeikkel is óriási örömöt szereztek Péternek. De a többiek is, akik a nemes cél érdekében jégre szálltak, hogy segítsenek. Nemcsak a neves személyiségek, mint Ľubo Roman, Jozef Lohyňa, a kajaknégyes világbajnok három tagja, a Riszdorfer testvérpár és Tarr György, de a remek kojetíni cseh fiúk, és természetesen a házigazda HK Hurricanes valamennyi tagja. Említést érdemel még a tatabányai gyors- és műkorcsolyázók bemutatkozása, amely még szebbé tette a felejthetetlen délutánt.
  A délután folyamán nagyon sok néző cserélődött ki a jégpálya körül. Sokan végig maradtak, sokan csak azért jöttek ki, hogy a belépődíjjal támogatni tudják a beteg gyermekeket.

  A torna bevétele:
  Belépőkből: 23.800 korona
  A Sport V.I.P játékosainak adománya: 10 ezer korona
  A HC Kramáre játékosainak adománya: 10 ezer korona
  A HC Kojetín játékosainak adománya: 2.300 korona
  Együtt tehát 46.800 korona volt a rendezvényből származó bevétel. A Kantha Dóra Alapítvány azonban 30-30 ezer koronával járul hozzá Péter és Ferenc gyógyításához!

  (Delta/ Böröczky/ Kantha Dóra Alapítvány)

  Galéria
  << vissza
slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb