fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Rendezvények 2003-ban

    Az év elején a Civilizációs Betegségekben Szenvendők Szervezete az éves közgyűlésen valamint a farsangi összejövetelen gyűjtést rendezett a rákbeteg gyermekek megsegítésére. Az így összegyűlt 12 440 Sk-t a Kantha Dóra Alapítványnak ajándékozták. A legaktívabbak a megyercsi, a komáromi és a bajcsi alapszervezetek voltak.

    Március elején a Fórum Információs Centrum megrendezte a "Burza mimovládnych organizácií" elnevezésű börzéjét. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy a közvélemény megismerkedjen a kormányon kívül működő szervezetek munkájával, melyek a Komáromi járásban, az Érsekújvári járásban és Magyarországon tevékenykednek. Az érdeklődők egyben megismerhették az alapítvány célkitűzéseit is. A börzén népszerűsítő és ismertető anyagokat is szétosztottunk, melyekben az szerepelt, hogy a magánszemélyek milyen úton ajándékozhatják a Kantha Dóra Alapítványnak adójuk 1% - át.

    Április 4-én újra megrendezésre került a Nárciszok napja elnevezésű rendezvény, melyen a komáromi és a környékbeli alap- és középiskolások nárciszokat osztogattak. Az akció célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a rák elleni küzdelemre. Ezen a napon a diákok 38 000 Sk-t gyűjtöttek össze az alapítvány számára. A legaktívabban a Nemesócsai Alapiskola, Komenský Utcai Alapiskola, az Eötvös Utcai Alapiskola, a Csicsói Alapiskola, a Kolozsnémai Alapiskola és a Selye János Gimnázium diákjai voltak. A rendezvénybe bekapcsolódtak az Eötvös Utcai Óvoda kisóvodásai is. Április elején további adományok érkeztek az alapítványhoz a Kereskedelmi Akadémia, a Keszegfalvi Alapiskola, a Munka Utcai Alapiskola és a pozsonyi Drien Utcai Alapiskola diákjaitól - 10 002 Sk értékben.

    Az értelem Odüsszeája (Odyssey of the mind) - A kreatív problémamegoldás programja a világon az egyik legnagyobb gyermek- és ifjúsági versenye, mely a feladatok kreatív megoldásának versenye. Az értelem Odüsszeája szlovákiai szervezete április 24.-28. között rendezte meg Komáromban az Eurofestival 2003 - Az értelem Odüsszeája elnevezésű rendezvényt. Az akció társszervezője volt Kantha Dóra Alapítvány is. A rendezvény résztvevői Németországból, Lengyelországból, Magyarországból, Litvániából, Moldáviából és Oroszországból érkeztek. A szervezők izgalmas programot állítottak össze, amelyek keretében a résztvevők megismerkedhettek az alapítvány tevékenységével. Az akció során 500 ismertető lapot osztottunk szét. A rendezvény végén jótékonysági koncertet szerveztünk a beteg gyermekek megsegítésére, melyen 4000 Sk és 50 Euró adományt kaptunk.

    2003. június 13-a ismét a gyermekekről szólt, ugyanis ekkor került megrendezésre a "Gyermekek a gyermekekért" jelszavú kulturális műsor a komáromi Tiszti Pavilon színpadán. A rendezvényt gyereknap alkalmából szervezte a Kantha Dóra Alapítvány és a komáromi Szabadidőközpont. A fellépőket a szervezők frissítővel és kis ajándékkal várták. A színpadon 195 szereplő lépett fel. A legnagyobb érdeklődést a mentális fogyatékkal élők fellépése, az újgyallai alapiskolások gimnasztikai bemutatója, a Dunajíček folklóregyüttes fellépése és a komáromi Szabadidőközpontot látogató gyermekek modern táncbemutatója váltotta ki. A műsor végén az összes jelenlevő közösen elénekelt két dalt. A rendezvény tetőpontja az a pillanat volt, amikor a rák elleni közös harc jegyében 300 léggömböt engedtek el a résztvevők. Az alapítvány számára a nézők 6700 Sk adományoztak. Az alapítvány nem feledkezett meg azokról a gyerekekről sem, akik betegségük miatt nem tudtak eljönni a gyermeknapi műsorra. A pozsonyi gyermekkórház minden betegének június 3-án adtunk át különféle játékokat 15 000 Sk összértékben. Ezen kívül 10 rákbetegséggel kezelt gyermek kapott tárgyi és anyagi segítséget 53 000 Sk értékben.

    A Második Komáromi Futballmaraton, amely 2003. november 29-én került megrendezésre, délelőtt 10 órától éjfélig tartott. Összesen 68 ötfős csapat játszott ezen a napon, s a 34 mérkőzésen összesen 203 gólt láthattak a nézők. A maratonba bekapcsolódtak az óvodások, az alapiskolások, a középiskolások és az egyetemisták, majd utánuk a felnőttek is. A hangulat egész nap kiváló volt. A mérkőzéseket váltakozva 4 játékvezető irányította. Szponzorainknak köszönhetően összesen 35 focilabdát osztottunk szét az I. és II. kategória csapatai között (20 év alatti gyerekek), valamint 1 labdát kapott a bátorkeszi Remény Alapítvány csapata is. Az alapítvány célja a focimaratonnal elsősorban az volt, hogy minél több ember kapcsolódjon be a rák elleni küzdelembe. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a sporttal sokat tehetünk saját egészségünkért, és egyben adományainkkal támogathatjuk a rákbeteg gyermekek gyógyulását. A focimaratonból származó bevétel 12 250 Sk volt, amelynek nagy részét a játékosok 20 Sk-s nevezési díja adta.

    A komáromi Tiszti Pavilon dísztermében 2003. december 15-én került megrendezésre a II. karácsonyi jótékonysági koncert. A koncert szervezői a Kantha Dóra Alapítvány és a komáromi Művészeti Alapiskola voltak. A hangversenyen az iskola diákjai és tanárai léptek fel. A rendezvény díszvendége Boros Zsófia gitárművész volt, aki a Bécsi Zeneakadémián végzete tanulmányait. A koncert vendégei voltak azok a rákbeteg gyermekek is, akiket Dórikával együtt kezeltek kemoterápiával és rádióterápiával a pozsonyi kórházban. A beteg gyermekeket karácsonyi meglepetéssel ajándékoztuk meg. Az alapítvány bevétele a koncertből 20 500 Sk volt, melyet a rendezvény végén a pozsonyi Gyermekkórház mellett működő alapiskolának ajándékoztunk azzal a céllal, hogy javítsuk az ott folyó munka színvonalát. Az akció csúcspontja az a pillanat volt, amikor a pozsonyi gyermekkórház részére átadtuk a 200 000 Sk értékű tárgyi ajándékot. Az alapítvány megkérte a kórház orvosai és nővéreit, hogy segítsenek kiválasztani azt a tárgyi ajándékot, amellyel a leginkább segíthetnénk a rákbeteg gyermekek gyógyulását. Az alapítvány így a következő ajándékokat adta át a pozsonyi gyermekkórháznak: 2 infúziós pumpát, gyógyszereket és egy szkennert, amellyel lehetőség nyílik a röntgen- és CT-képek lemásolására. A karácsonyi koncert magas színvonalú volt és az alapítvány ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az egészséges gyermekek hogyan tudnak segíteni a rákkal küzdő társaiknak. Ismét győzött a közös összefogás a rák ellen.



    << vissza




slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb