fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Rendezvények 2004-ben

    Az év elején a Civilizációs Betegségekben Szenvendők Szervezete az éves közgyűlésen gyűjtést rendezett a rákbeteg gyermekek megsegítésére. Az így összegyűlt 12 532 Sk-t a Kantha Dóra Alapítványnak ajándékozták.

    A Nárciszok napja 2004. április 2-án került megrendezésre. A komáromi és a környékbeli alap- és középiskolások immár harmadik alkalommal osztogattak nárciszokat. Az akció célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a rák elleni küzdelemre és arra a tényre, hogy évről évre növekszik a rákbetegek száma. A legaktívabbak a Nemesócsai Alapiskola, az Eötvös Utcai Alapiskola, a Csicsói Alapiskola, a Selye János Gimnázium, a L. J. Šulek Gymnázium, a Munka Utcai Alapiskola és a pozsonyi Drien Utcai Alapiskola diákjai voltak. Az adományozóktól összesen 47 300 Sk adományt kapott az alapítvány.

    Június 4-e ismét csak a gyermekekről szólt, ugyanis immár harmadszor került megrendezésre a komáromi Tiszti Pavilon színpadán a gyermeknapi szórakoztató délutáni műsor. A szervezők a szponzoroknak köszönhetően minden fellépőt üdítőitallal vártak. A színpadon folyamatosan 241 szereplő lépett fel. A jótékonysági délután alkalmával a legnagyobb érdeklődés a következő műsorszámokat kísérte: az Eötvös Utcai Alapiskola óvodásainak műsorát, Hodek Dávid dobszólóját, a mentális fogyatékkal élők műsorát, az újgyallai alapiskolások gimnasztikai bemutatóját és az ógyallai Rosnička táncegyüttes műsorát. Szívet melengető látvány volt, amikor az egészséges gyermekek felléptek szüleik, kortársaik és barátaik előtt azzal a céllal, hogy segítsenek betegséggel küzdő társaiknak. A program végén az összes fellépő a színpadon köszönte meg a nézők figyelmét és végül 300 léggömböt engedtek el, amely a közös összefogást szimbolizálta. A jótékonysági belépőkből összesen 9 700 Sk került az alapítványhoz.

    Kantha Dóra alapítványa közösen a Miroslav Šatan Alapítványával és a NEO szervezettel június 26-án rendezte meg a "Sztárok labdarúgó mérkőzését". A szlovák sportcsillagok: Miroslav Šatan, źubomír Višňovský, Róbert Vittek, J. Ledzéni, J. Mužlay, P. Šatan, P. Cvik, E. Šatan, neves humoristák: Stano Radič, I. Maiga, P. Habera, J. Grexa játszottak a komáromi sztárcsapat ellen, melyben többek között Németh Szilárd , Szabó Attila, Rafael R., Szabó Z., Jankovič, Polčík és Peltzner szerepeltek. A jótékonysági belépőkből és a tombolákból összesen 62 000 Sk gyűlt össze, melyből az alapítvány 31 000 Sk-t kapott. A rendezvénynek nagyon nagy sikere volt, ugyanis több mint 2500 néző látogatta meg a mérkőzést. A focimeccs eredménye 6:6 lett. A program csúcspontja az volt, amikor Miroslav Šatan az alapítványa nevében 100 000 Sk értékben adott át adományt 4 rákbeteg gyermeknek, valamint Kantha Mária is megajándékozott öt gyermeket szintén 100 000 Sk értékben. A sztárok mérkőzése autogramosztással ért véget, így sok felnőtt és gyermek lelte örömét ezen a jótékonysági rendezvényen.

    Sporttal támogassuk a rákbeteg gyermekeket - ez volt a mottója a Harmadik Komáromi Futballmaratonnak, amely október 30-án került megrendezésre. Elsőként az óvodások játszottak, majd utánuk az alap- és a középiskolások léptek pályára. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően a felnőttek csak az esti órákban játszottak. A focimaratonba 5 kategóriában összesen 74 csapat nevezett be. A lejátszott 37 találkozón a nézők 180 gólt láthattak. A csapatok között négy női csapat is volt. Érkeztek focisták Tanyról, Keszegfalváról, Párkányból, amellyel a komáromi focimaraton átlépte járásunk határait is. A szervezők célja elsősorban az volt, hogy az emberek sporttal őrizzék meg egészségüket, és adományaikkal segítsék a rákbeteg gyermekeket. Az alapítvány bevétele a focimaratonból 12 500 Sk volt, mely a 20 Sk-s nevezési díjakból jött össze.

    Kantha Dóra Alapítvány és a komáromi Műveszeti Alapiskola közösen szervezte meg a III. jótékonysági karácsonyi koncertet. A rendezvényen több, mint 70 diák lépett fel. A koncert díszvendége Škuta Miklós zongorista volt. A hangversenyen az alapítvány 15.850 Sk értékű pénzadományt adott át a pozsonyi Gyermekkórház mellett működő alapiskola számára. Ez a pénz a jótékonysági belépőkből gyűlt össze. A program tetőpontjaként az alapítvány 500.000 Sk értékű tárgyi ajándékot adott át a pozsonyi Gyermekklinika főorvosának. Az ajándékban egy Philips típusú EKG berendezés, egy HP típusú számítógép és nyomtató, valamint allergiamentes ágyneműk, gyógyszerek, karácsonyi díszek, könyvek és DVD-k voltak. Ezeken kívül az alapítvány további 41.000 Sk összértékben tíz gyermeknek adott át tárgyi- és pénzajándékot.



    << vissza




slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb